Ortopædi Skomageren

OM OS

Klaus Nielsen

Skomager

Restauranten på Sjællands Odde - Den Gyldne Hane

Lis Nielsen

Stillingbetegnelse

Restauranten på Sjællands Odde - Den Gyldne Hane

Annette Bøje

Skomager

Restauranten på Sjællands Odde - Den Gyldne Hane

Janne

Skomager

Restauranten på Sjællands Odde - Den Gyldne Hane

Historien

I Benediktsgade ligger Ortopædi Skomageren, der ejes af Klaus Nielsen. Klaus startede tilbage i 1997 Ortopædi Skomageren i Odense.

– Jeg startede op som mobil virksomhed, hvor jeg kørte ud til mine kunder i Odense. Men efterhånden som jeg fik flere og flere kunder, kunne jeg godt mærke, at jeg havde behov for at åbne en butik, siger Klaus Nielsen.

Klaus åbnede året efter i 1998 butik på Hjallesevej. En butik, han flyttede til Bennediktsgade 42 for seks år ssiden. Og nu sker der igen nyt hos Ortopædi Skomageren. For 1. januar 2019 overtager han Ortopæd Skomageren, som ligger i Søndergade 24.

– Jeg har fået muligheden for at overtage Ortopæd Skomageren, og sådan en chance vil jeg ikke lade gå fra mig. Det er både en fordel for mig, men så sandelig også for de kunder der gennem tiden har været faste kunder i Søndergade. I forbindelse med overtagelsen får jeg butikkens lister, som det hedder. Det er dem, man laver sko ud fra til kunderne. De har alle hver en trælist, og dem flytter jeg her til Benediktsgade. For i forbindelse med overtagelsen lukker butikken i Søndergade og fortsætter i Benediktsgade, siger Klaus Nielsen.

Den Gyldne Hane Sjællands Odde, Ny ejer

Håndlavede sko

Ortopædi Skomageren producere sko til personer, der ikke kan gå ind i en butik og bare lige købe en sko, der passer deres fødder.

– Vi har bl.a. kunder med diabets, gigt, og fejlopererede eller som har været udsat for en trafikulykke. Folk der har behov for at få special lavet en sko, der passer til deres fødder. Vi laver sko med forhøjelser, indlæg, brede sko, semi ortopædisk sko og ortopædisk håndsyede sko. Sko, der ikke sådan lige kan købes i en skobutik, men som vi fremstiller til den enkelte med tilskud fra det offentlige, siger Klaus Nielsen.

Skomager familie

Skomager familie
Klaus er vokset op i Haderslev, hvor hans far var skomager. Faderen døde, da Klaus kun var 12 år gammel, men hans bror, som dengang var 19 år, var oplært af faren og drev efterfølgende skomagerbutikken videre sammen med deres mor. De første år fik de hjælp af Frank Bødker, hvis far startede den butik i Søndergade, som Klaus nu overtager 1. januar.

– Jeg kom i lærer hos min bror nogle år senere. Og i dag driver vi sammen en fælles familievirksomhed med butikker i Odense og Haderslev. Vores speciale er at fremstille ortopædisk fodtøj og indlæg. Vi udfører arbejdet efter bedste håndværker i traditioner i kvalitet og med nymodens teknologi til gavn for vore kunder. Det er vigtigt, at skoen passer perfekt til foden, samt at kunderne får en sko, de kan lide. Vi tager udfordringen op, såfremt kunden ønsker en speciel model, enten det er en ortopædisk fremstillet sko eller en fabriksfremstillet sko. Designmæssigt bestræber vi os på at lave sko, der ligner en almindelig sko, men med de tilpasninger, som er nødvendige, siger Klaus Nielsen.

I Benediktsgade i Odense hjælper Lis Nielsen, der er gift med Klaus, til i butikken. Hun tager sig af de administrative opgaver samt salget af butikkens MTB sko, som også forhandles hos Ortopædi Skomageren.